THURSDAY 23 JANUARY 2020

Nordmarka Rundt 2017: Lørdag 11 mars!

Nordmarka Rundt 2017 arrangeres lørdag 11 mars.

Oppmøte senest 07.30 på Sognsvann, start 08.00 fra samme sted. Matstasjon på Mylla etter 45 km.

Løypa er ikke merket, men alle deltakere får kart, og kan også studere kartet og trasébeskrivelse her på siden i forkant.

Rennet er gratis. Det holder å møte opp, så får man startnummer.

 

 

Hva er egentlig Nordmarka Rundt?

Dette er 15 ting du bør vite om Nordmarka Rundt:

 

1. Dette er ikke et organisert skirenn, slik du er vant med fra Birken eller Skarven. Det koster kr 0,- å delta, så du kan heller ikke forvente stort av service fra arrangøren. Dette er rett og slett en idé fra  en ivrig skiløper som har lyst til å prøve noe nytt. Initiativtaker er Thorkild Gundersen (47) fra Oslo, han har gått det som er av kjente langløpløp/turrenn i inn- og utland, men liker seg best i Nordmarka. Og han liker seg bedre jo lengre turen blir.

2. Ideen Nordmarka Rundt består av fire deler: 25% en hyllest Nordmarka, verdens flotteste langrennsterreng. 25% er å skape et renn som er 100 km, og dermed (ett av) Norges lengste. 25% er en motreaksjon mot det kommersielle sirkuset og stresset de store langløpene er iferd med å bli. 25% en enorm karaktertest, der den som greier å fullføre er en vinner. I sum: Nordmarka Rundt er 100% et eventyr, for dem som elsker å gå lengre enn langt på ski.

3. Løypa er ikke merket. Du må finne frem selv. Sånn sett har rennet et lite innslag av skiorientering, i hvert fall for de som ikke er godt kjent i terrenget. Du får et kart, hvor det er merket hvilke løyper du skal følge. Du får en beskrivelse, som forteller hvor du skal gå i de ulike løypekryssene. Går du feil et sted, og velger en annen løype, er det selvsagt ingen katastrofe. Ingen blir disket på denne turen.

4. Sporene er ikke kjørt opp for oss. Men løypa er lagt til Nordmarkas hovedløyper, der Skiforeningen og Oslo Kommune stort sett kjører opp ferske spor hver lørdag og søndagsmorgen i februar og mars. Så med mindre vi får snøvær, bør sporene være gode.

5. Du går på eget ansvar. Vi har ingen lege, ei heller et søk-og redningsteam. Det hjelper ikke å ringe oss om du brekker armen, skia, eller ikke finner frem. Du er overlatt til deg selv, som på en hvilken som helst søndagstur.

6. Hvis du må bryte: Det er ingen skam å snu. Har du kommet til Katnosa, kan du gå tvers over vannet og ta den vestlige ruta hjem. Da får du en tur på 6-7 mil. Kommer du til Mylla og er pumpa etter 45 km, kan du gå en 5 km løype ned til Grua og ta toget til Oslo.

7. Oppmøte senest 07.30 på Sognsvann. Samlings- og startplass ved den nederste P-plassen, 100m etter bommen. Det er rikelig med parkeringsplasser. Du får startnummer og blir registrert. De som kommer med T-bane, kan deponere storsekken på vår bilhenger m/låsbart lokk. I den sekken har du tørre klær, sko, mat og varmt drikke til etter løpet.

8. Ting du bør ha i tursekken: Mye mat og drikke, kart og løypebeskrivelse, cash, tørre skihansker, gnagesårplaster, skismøring, skrape, dopapir, gaffatape, fulladet telefon, GPS (evt klokke)

9. Fellesstart kl 08.00. Gå sammen med en venn eller to. Det er mye lettere når man går sammen med noen. Men ikke lag for stor gruppe, da blir det mye venting og smårot.

10. Ikke gå ut hardt! Hvis du går Birken med 90% intensitet i snitt, legg opp til 70% her. Gå ned til jabbing i bratte moter. Hold pulsen lav. Dagen er lang. Løypa enda lenger.

11. Matstasjoner har vi ikke, med ett unntak: . To frivillige kommer til å stå på Mylla, da har du gått nesten halvveis, 45 km. De serverer deg litt mat og drikke, og slår av en hyggelig prat. Og husk: Pakk med deg rikelig med mat og drikke i sekken!

12. Vi tar tiden på deg. Den står på diplomet du får ved målgang, og legges ut på facebook i ettertid. Noen kommer til å ha den raskeste tiden, men vi kårer ingen vinner av løpet. Vinner er hver og en som kommer til mål. Vi har noen premier som vil bli trukket ut blandt de fullførende

13. Regler er det ikke mye av i Nordmarka Rundt. Skøyting og klassisk er like lovlig. Vil du ta en snarvei, er det bare deg selv du lurer. 

14. Målgang: Vi venter på deg! I hvert fall innen rimelighetens grenser. Ca 21.00 pakker vi ned, altså etter 13 timers løpstid. Kommer du etter det, får du ta en selfie ved målgang, så sender vi diplomet i posten.

15. Dokumenter ditt eventyr! Vi oppfordrer alle til å ta bilder underveis, og legge de ut på facebook-siden i etterkant, sammen med din versjon av himmel&helvete gjennom Nordmarka denne februarlørdagen.